Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки със сирене в доматен сос

Пълнени чушки със сирене в доматен сос

Пълнени чушки със сирене в доматен сос
Снимка: Цветомира Рогачева-Тодоро
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Обожаваме българската кухня, а тези пълнени чушки със сирене в доматен сос можем да ядем всеки ден"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 - 10 малки или 5 - 6 големи
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • доматен сок - 1 л. или 5 - 6 домата
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • захар
  • босилек
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат и обелват, може да изчистите семките предварително, но ние ги предпочитаме с тях. Правят се разрези по дължината на всяка чушка, но не се срязва до края, за да се получи като джоб.

Натрошеното сирене се обърква с яйцата и сместа се разпределя в чушките, които са предварително наредени в намаслена тавичка. След като ги напълня поръсвам отново с малко олио.

Запичам ги в загрята фурна на 200 градуса докато станат златисти. През това време слагам домата на котлона да заври, добавям солта и захарта.

Оставам да поври докато се сгъсти, преди да го сваля от котлона слагам подправките и пресовам чесъна. Заливам запечените чушки и допичам още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: