Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с тиквички и гъби

Спагети с тиквички и гъби

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Спагети с тиквички и гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • домати - 3 бр.
  • тиквички - 3 бр.
  • гъби - 4 бр
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме спагетите, както е описано на опаковката. Почистваме и нарязваме всички зеленчуци. В зехтина запържваме гъбите.

След 3-4 минути към тях добавяме и тиквичките, които пържим до златисто. Накрая добавяме доматите и оставяме за още няколко минути на котлона.

Прибавяме сол на вкус и босилек. Слагаме спагетите в четири чинии и върху тях разпределяме зеленчуците.

По желание можем да завършим с настърган кашкавал или пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рая Андонова
Рая Андонова
Аз вместо домати ползвах направо готов доматен сос с босилек и сложих 200 грама гъби. Доста стана сосът, но беше много вкусно.
10.06.2017 19:33
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Добре, убедихте ме ще чакам админ да я махне и ще я сложа на своя рецепта с фузили, защото на мен така много ми хареса. Аз лично бих се радвала някой да сготви моя рецепта и да му хареса, а аз тази я правя за 2 път. Съмнявам се, че някой ще прочете спагети и няма да знае какво значи, но за по-изтънчени небцета от моето, които правят разлика освен във визията и във вкуса на канелони, фузили, спагети, фетучини и т.н. да си знаете, че така е вкусно. Аз така или иначе утре съм планирала спагети та нищо не пречи и пак да ги хапна, но ако човек реши, че може да каже, че и описанито спагети не е достатъчно, защото има плоски, кръгли, зеленчукови,пълнозърнести...
22.07.2016 23:03
1
Покажи всички подкоментари
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
А и аз да се включа към Наталия :), че прочетох по-старо обсъждане за пастата. Вкусът на различните пасти може да близък (в никакъв случай еднакъв, тъй като могат да бъдат направени от различни брашна и прочие съставки), но разликата идва точно от вида и формата им. Затова и различните пасти се поднасят с различни сосове в зависимост от формата им. На едни отиват по-тежки сосове, на други по-леки и така. За фузилите (фусилите) например съм чела че вървят с по-течните сосове...
22.07.2016 22:15
Наталия Петрова
Наталия Петрова
В чинията определено няма спагети :),също така не съм съгласна и че спагетите и фусилите са еднакви по състав и вкус. Всеки може да има предпочитания и да си готви с каквито продукти прецени,но когато се качва снимка към чужда рецепта поне основните съставки не бива да се различават. Хората който разглеждат рецептите остават объркани от това което пише и това което се вижда в дадена рецепта,съответно те нито ги гледат нито ги готвят. Рецептата е за да упътва не за да обърква...
22.07.2016 21:56
1
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Мисля, че има някакъв пресен колбас на снимката, който не присъства в рецептата :)
28.06.2016 19:24
2
3
Покажи всички подкоментари