Начин на приготвяне
Намазняваме дъното на дълбок тиган с олио и отгоре поставяме първата кора, като краищата и остават отвън.
Разбиваме яйцата с прясното и киселото мляко и изсипваме малко от сместа върху кората.
Върху нея накъсваме втората кора, като я разстиламе равномерно и върху нея разпределяме половината от млечно-яйчната смес, натрошеното сирене и 2 с.л. олио.
Покриваме с третата кора, накъсана на парчета, отгоре изсипваме останалото от течната смес и олиото и покриваме със стърчащите краища на първата кора.
Поставяме тигана върху леко заграт котлон, постепенно увеличаваме силата му, докато баницата се запържи от едната страна и с помощта на чиния я обръщаме, за да се запържи и от другата. Малко преди да я свалим от котлона, я надупчваме на няколко места.
Коментари