Грах със свинско

МоникаМоника
Чирак
6632638454
Грах със свинско
Снимка: Моника
1 / 3
28/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Едно им харесваме на класическите рецепти - всеки има собствен вариант на тях, и всеки се кълне, че техният е най-правилният. Но най-важното е, че всички са вкусни, не сте ли съгласни"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 600 г
  • свинско месо - 300 г
  • олио
  • вода - 150 мл + още 100 мл
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го сложете в дълбок тиган със 150 мл вода и малко олио.

Лукът и морковите се режат на полукръгове. Когато водата се изпари и месото започне да се пържи, добавете къри и нарязаните предварително зеленчуци.

Оставете ги под капак да се задушат съвсем за кратко. Добавете граха (аз ползвах пресен) и долейте с останалите 100 мл вода.

Посолява се и се вари до омекването на граха. Може да си добавите някакви свежи подправки по ваш избор.

Сервирайте и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: