Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с грах и вино

Свинско с грах и вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско с грах и вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Обожаваме да готвим с вино, след три чаши всичко ни идва отръки А вие не забравяйте да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г без кост
  • вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава, голяма
  • чесън - няколко скилидки
  • моркови - 2 броя, средни
  • грах - 1 консерва, може и замразен
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • кимион - 3/4 с.л. счукан
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол
  • олио - около 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и накълцайте лука и чесъна. Морковите нарежете на кръгчета, след като ги почистете.

Загрейте мазнината в тенджера и сложете месото, лука и морковите да се запържат. Щом месото се зачерви, добавете чесъна, разбъркайте с червения пипер и след малко залейте с виното. Оставете да покъкри на полузатворен капак.

След това добавете размитото в чаша топла вода доматено пюре, граха и всички подправки без солта. При нужда добавете още вода, колкото да се покрият съставките в тенджерата.

Оставете ястието да къкри до пълна готовност на месото. Накрая овкусете със сол. Поднесете свинското с грах и вино с гарнитура от картофено пюре и стрък магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Много е добра рецептата, от доста време готвя грах по този начин. Единствено не добавям кимион, тъй като вкъщи не сме почитатели на подправката, слагам магданоз.
24.01.2017 12:18
1
Мария
Мария
Супер е, много вкусно става по тази рецепта, само дето аз не слагам кимион,а малко копър :)
24.06.2014 10:03
2
Fani
Fani
понякога рецептите наистина не са напалнно обеснени,но пък има и хора който не четат както трябва,там пише кога се слага граха.
09.06.2013 21:46
ivo
ivo
а кога слагаш граха :D
22.01.2013 14:26
1