Свинско с грах

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свинско с грах
Снимка: Admin
1 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Свинско с грах и домати - една рецепта за традиционалисти. Бързо, Лесно, Вкусно!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 3 - 4 глави
  • домати - 1 - 2 червени или 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • бульон - 500 мл
  • грах - 1 и ½ кг (2 консерви)
  • домати - 4 - 5 червени
  • брашно - 1 с.л.
  • мазнина - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското под студена вода и го нарежете на късове или порции. Запържете го в малко сгорещена мазнина. Прибавете накълцания на ситно лук и го запържете в мазнината, в която се е задушавало месото.

Лукът се пържи до лек загар и се прибавя 1-2 ситно нарязани домата или 2 с.л. доматено пюре. Разбърква се и се слага червения пипер. Към готовата запръжка се връща свинското и се залива с горещ бульон, посолява се и се оставя да се вари.

Когато месото е полусварено, се добавя почистеният грах. Това трябва да е около 20-25 минути преди ястието да е готово. Щом ястието заври с граха, се добавят накълцаните на кубчета 4-5 зрели домата.

Отделно брашното се запържва в 1 с.л. мазнина и се разрежда с малко сос от самото свинско с грах. Прибавя се към ястието и леко се разбърква. Така приготвеното свинско с грах може да се вари още около 8-10 минути на тих огън или да се изсипе в тава и да се изпече.

Ако свинското с грах ти харесва, опитайте непременно и другите ни предложения за грах яхния, вкусен грах на фурна или научете как се готви грах от консерва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
525
417
34
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деси
Деси
Любима рецепта за свинско с грах, само че аз добавям и чили сос и дафинов лист :)
16.04.2014 16:12
2
3
1
Покажи всички подкоментари
Веско Ангелов
Веско Ангелов
Стана супер, аз добавих и малко картофки 3бр към моя грах.
11.03.2014 16:33
2
2
Василина
Василина
тъкмо изключвам моето свинско с грах, ухае страхотно, нямам търпение да опитам. мерси за рецептата!
12.11.2012 23:09
1
1
мая манолова
мая манолова
супер
16.10.2013 09:31
2
3
Роси
Роси
Добавям само свеж копър накрая
15.03.2013 08:58
4
стан
стан
само не разбрах по колко пъти да слагам домати
02.02.2013 12:26
11
pepi
pepi
и аз слагам дафинов лист ,става божествено опитайте колеги
31.01.2013 16:52
2
Гошо
Гошо
Аз да добавя, че реших да сложа топено сирене след т.нар. "бульон" - засега мирише готино, не знам на вкус как ще е :)))
14.01.2013 20:51
3
Димо Падалски
Димо Падалски
подправките всеки сам си ги слага от сърце :)
11.09.2012 19:25
3
kavaler
kavaler
Като се прибави дафинов лист става невероятна вкусотия.
23.01.2012 16:45
1
ТАТКО ИЛИЕВ
ТАТКО ИЛИЕВ
Стана супер. Така се запази вкуса на грахта.Мерси за рецептата.
04.01.2012 15:27
1