Свинско с грах и лютика

Свинско с грах и лютика
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна селска гозба, която е чест гост на градската ни трапеза"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • грах - 1 буркан стерилизиран
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 2 бр.
  • лютика - 250 г постна (печени чушки и печени домати)
  • чесън - 4 скилидки
  • чубрица
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, сложете го в дълбока тенджера и го запържете за 7-8 мин., добавете кромида, нарязан на дребно, настъргания морков и чесъна, продължете да пържите още 5-6 мин., добавете постната лютика и червения пипер.

След 2-3 мин. добавете граха, налейте вода и добавете подправките, сложете капака на тенджерата и гответе около 30 мин. на бавен огън.

Размийте 1 с.л. брашно с малко вода, добавете малко от соса на манджата, разбъркайте и налейте на тънка струя към яхнията, оставете за още 2-3 мин на котлона и свалете.

Поръсете Свинското с грах и лютика с пресен копър и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: