Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Орзо с моркови, пиперки и домати

Орзо с моркови, пиперки и домати

Орзо с моркови, пиперки и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Една щипка пармезан е достатъчна, за да превърне обикновения ориз с домати в гурме предложение за ценители"

Необходими Продукти

  • орзо - 1 купичка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена пиперка
  • чушки - 1 бр. бяла пиперка
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • олио
  • пармезан
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се слагат в дълбок тиган да се задушат с малко олио и вода.

Двете пиперки също нарязваме, но на малко по-едри парченца. Тях също прибавяме към вече поомекналите лук и морков .Разбъркваме добре. С

лед като вече са се задушили и пиперките изсипваме една купичка орзо и доливаме вода. Орзото се вари приблизително в съотношение 1:3 във вода.

Така че доливаме постепенно около 3 купички вода, като от време на време разбъркваме.

Щом се посгъсти сместа прибавяме предварително смлените домати. Подправяме със сол. Варим до готовност.

Накрая поръсваме с наситнен магданоз и настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: