Содени гризини с кашкавал

29/06/2016
Деси Маринова
отДеси МариноваГотвач1968561
"Един от начините да не прекалявате с вредните храни през деня е да си приготвите една порция содени гризини с кашкавал и цял ден да си похапвате от тях "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 049
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си кашкавала, като го настържем с едро ренде. Пресяваме брашното, прибавяме разбитото яйце и киселото мляко със содата и солта.

Смесваме олиото и маслото и също ги добавяме. Накрая добавяме водата и кашкавала.

Разбъркваме и замесваме, ако се налага сипваме още малко брашно или вода. Замесваме меко тесто, което разточваме с помощта на точилка.

С остър нож режем тестото на лентички, с дължина по наш избор. Печем на 180 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар