Ароматна дроб сърма

30/06/2016
"Когато става дума за дроб сарма, ви трябва най-голямата чиния, защото искате да хапнете възможно най-много "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 936
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете комплекта за дроб сърма/дроб, чревца, шкембе/ и нарежете на подходящи парчета.

Нарежете лука на ситно и го задушете в тавата с мазнината. Добавете измитият ориз и разбъркайте.

След като оризът се поизбистри, добавете агнешкия комплект, ситно нарязания джоджен и овкусете със сол.

Налейте топла вода, около 3 ч.ч. Гответе във фурна, докато оризът попие течността. Готовото ястие поръсете с черен пипер.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
04.05.2019 19:49
Не бих налял вода, а бульон. Така ще е по-вкусно. И това не е "сърма", а "сарма".Сърма е нещо съвсем друго.
0
0
Мария Божилова
Не се налива бульон, в който са варени дреболиите, т.к. по време на варенето в него са отделени вещества, които са в тях.
0
0