Пиле с гъби и сметана

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
19/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Животът е твърде кратък, за да се притесняваме за всички калории, които поемаме в следващата уникално вкусна рецепта за пилешко с гъбки и сметана"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 броя пилешки гърди
  • гъби - 250 г
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • сметана - 1 малка кофичка заквасена и 250 мл течна
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 50 мл
  • брашно - 1 ч.л.
  • мазнина
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко начукайте пилешките гърди, натрийте ги със сол и черен пипер и ги полейте с прясно изцеден лимонов сок.

Оставете така за 10-тина минути в покрит съд, след което загрейте мазнина в тефлонов тиган и запържете месото.

След него в същия съд добавете маслото и сложете гъбите да се задушат до омекване.

В друг съд се загрява малко мазнина и се запържва брашното, долива се виното, разбърква се и се добавят предварително разбитите заедно сметани.

Бърка се енергично и се подправя с подправките. В соса се прибавят задушените гъби и пилешките гърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
516
44
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
звучи просто страхотно
04.04.2016 14:50
Jenia Petrova
Jenia Petrova

Много вкусничко!!!!!
19.03.2013 19:10
2
1