Начин на приготвяне
В купа разбиваме с миксер яйцата, към тях прибавяме млякото, захарта и солта и отново разбиваме да се разтвори напълно захарта.
След това прибавяме постепенно брашно както и бакпулвера. Трябва да се получи не много гъста палачинкова смес. Половината от сместа сипваме в друга купа, а към останалата смес прибавяме какаото и отново разбъркваме.
Загряваме тигана като мажем с помощта на четка по малко олио на всяка палачинка и си изпичаме първо едната смес ( без или със какаото) и след това и другата смес.
Готовите палачинки оставяме да изстинат напълно. След като са изстинали палачинките слагаме шоколада в купичка и леко го затопляме в микровълнова ( да омекне).
В друга купичка слагаме киселото мляко и с телче го разбъркваме да е много гладко, след това прибавяме по малко от омекналия шоколад и разбъркваме, така докато се смесят цялото количество мляко и шоколад (може да отделите малко за декорацията).
След като кремът е готов в подходяща чиния редим последователно от белите и от какаовите палачинки, като всяка палачинка мажем с част от крема. След като сме наредили всички палачинки оставяме готовата торта в хладилник да стегне за около половин час.
Коментари