Начин на приготвяне
Почистете и измийте спанака.
Нарежете го на ситно и го сложете в блендер.
Добавете част от прясното мляко.
Блендирайте до гладка и еднородна смес.
Разбийте яйцата с миксер в купа.
Добавете спаначената смес, добавете и останалото прясно мляко.
Прибавете на порции брашното, като разбърквате постоянно, до хомогенизиране.
Ако е необходимо, прибавете вода или още брашно, до получаване на средно-гъста палачинкова смес.
Загрейте тиган за палачинки, намажете дъното с олио с помощта на силиконова четчица.
Сипете един черпак от сместа. Разстелете равномерно, изпечете от едната страна палачинката, след което обърнете и доопечете.
Така процедирайте до изчерпване на тестото за всички палачинки.
Сварете картофите и пъдпъдъчите яйца до готовност.
Морковите заварете до готовност.
Наредете палачинкавата торта, като сложите палачинка, поръсите с настъргани картофи. Намажете с майонеза.
След това отново сложете палачинка, поръсете с настъргани моркови, намажете с извара.
Редувайте така до изчерпване на продуктите.
Отгоре намажете солената торта обилно с майонеза или извара/тя е фина, почти като крем/.
Гарнирайте обилно с настърган ементал и кашкавал, с половинки пъдпъдъчи яйца.
Шприцовайте розички от заквасена сметана и завършете спаначената палачинкова торта.
Нарежете и поднесете!
Много вкусна и лека солена торта!