Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Спаначена палачинкова торта

Спаначена палачинкова торта

Спаначена палачинкова торта
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Много вкусна и лека солена торта!"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • спанак - 300 г свеж
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 100 мл.
  • брашно - около 3 ч.ч.
  • сол
  • За пълнежа
  • картофи - 7 бр. средни
  • моркови - 2 бр.
  • майонеза - 200 г
  • извара - 300 г фина
  • За гарниране
  • яйца - 5 бр. пъдпъдъчи
  • заквасена сметана
  • ементал - 200 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте спанака.

Нарежете го на ситно и го сложете в блендер.

Добавете част от прясното мляко.

Блендирайте до гладка и еднородна смес.

Разбийте яйцата с миксер в купа.

Добавете спаначената смес, добавете и останалото прясно мляко.

Прибавете на порции брашното, като разбърквате постоянно, до хомогенизиране.

Ако е необходимо, прибавете вода или още брашно, до получаване на средно-гъста палачинкова смес.

Загрейте тиган за палачинки, намажете дъното с олио с помощта на силиконова четчица.

Сипете един черпак от сместа. Разстелете равномерно, изпечете от едната страна палачинката, след което обърнете и доопечете.

Така процедирайте до изчерпване на тестото за всички палачинки.

Сварете картофите и пъдпъдъчите яйца до готовност.

Морковите заварете до готовност.

Наредете палачинкавата торта, като сложите палачинка, поръсите с настъргани картофи. Намажете с майонеза.

След това отново сложете палачинка, поръсете с настъргани моркови, намажете с извара.

Редувайте така до изчерпване на продуктите.

Отгоре намажете солената торта обилно с майонеза или извара/тя е фина, почти като крем/.

Гарнирайте обилно с настърган ементал и кашкавал, с половинки пъдпъдъчи яйца.

Шприцовайте розички от заквасена сметана и завършете спаначената палачинкова торта.

Нарежете и поднесете!

Много вкусна и лека солена торта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: