Печено пиле с чеснов сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Печено пиле с чеснов сос1 / 2
19/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Не е трудно да приготвите вкусно печено пиле, много по-трудно е да не му се нахвърлите още докато е горещо"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 голямо
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • кетчуп - 250 гр.
  • мед - 2 с.л.
  • бяло вино - 120 мл.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе медено чеснов сос, с който ще мариновате пилето. Разтопете маслото в съд и добавете пресования чесън. Сипете брашното, бъркайте енергично и щом се запържи долейте 120 мл вино. Щом кипне, махнете от котлона и разбъркайте соса с кетчупа, меда и лимоновия сок.

Натрийте пилето със сол и черен пипер от вън и от вътре, след което пак вътре и вън хубаво го полейте с чесновия сос. Оставете в покрит съд да престои за 20 минути, след което го прехвърлете в намаслена тава, долейте другото вино в нея и сложете да се пече в предварително загряна умерена фурна до готовност. От време на време поливайте пилето със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: