Печена тиква със сладко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печена тиква със сладко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5-6
"Любим десерт, с който няма да пропуснем да почерпим гостите си"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • захар - 1 ч.ч.
  • сладко - от дюли, портокали, мандарини, ябълки
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 2 - 3 с.л. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете тиквата, обелете я и я нарежете на парчета. Парчетата може да надупчите леко с вилица и ги наредете в тава.

Разтворете 1 ч.ч. захар в топла вода, колкото да се покрие тиквата до 1/3 от височината й и долейте в тавата.

Парчетата тиква хубаво намажете отгоре със сладко, поръсете с щипка канела всяко парче и с малко орехи. Сложете да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
41
32
20
10
Дай твоята оценка: