Булгоги

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Булгоги
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Сготвено с любов, поднесено с мерак - как да не му се наслади човек?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 гр, нарязано на тънки ивици
  • зелен лук - 1 стрък, нарязан на ромбчета
  • сусам - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • За маринатата
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки пресовани
  • джинджифил - ½ с.л настърган
  • захар - 2 ч.л
  • соев сос - 7 с.л
  • червено вино - 3 с.л. сухо
  • мед - 2 с.л
  • лук - 5 с.л настърган
  • чили паста - 2 с.л. люта
  • черен пипер
  • сол
  • За ориза
  • приз - 2 ч.ч.
  • вода - 5 ч.ч.
  • сол - ½ с.л.
  • маруля
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за маринатата. Добавете месото, нарязано на тънки ивици. Оставете да се маринова 1 нощ в хладилника.

При готовност, подсушете и изпържете свинското в силно загрят тиган с 2 с.л олио за около 10 - 12 мин. Поръсете със сусам и зелен лук и разбъркайте.

Измийте ориза под течаща топла вода докато се поизмие нишестето. Залейте го с приготвената вода, добавете солта и сложете да заври. Оставете да къкри под капак, докато поеме водата.

Оставете го да постои захлупен 10 мин, разрохкайте и сервирайте. Булгогито може да се сервира и само върху маруля. Свива се на хапка и се хапва.

Адаптирано от сп. Меню

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: