Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Запечено прясно зеле със свински късчета

Запечено прясно зеле със свински късчета

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Запечено прясно зеле със свински късчета
Снимка: AneliaStefanova
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Прясно зеле със свинско - апетитен завършек на деня"

Необходими Продукти

  • зеле - 1.5 кг
  • свинска плешка - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • девесил - 3 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се реже на тънки ивици.

В голяма тенджера се загрява олиото.

За много кратко се запържва червеният пипер, за да не прегори.

Прибавя се зелето и се налива много малко вода (1 к.ч.).

Слага се капакът и зелето се задушава на слаб котлон.

Когато намали обема си, се добавят свинските късчета.

Ястието се овкусява със сол и девесил и се вари до готовност на всички продукти.

Най-накрая се добавя оризът, разбърква се добре и всичко се прехвърля в подходяща тава.

Свинското със зеле се запича във фурната на 200 °C, докато се сготви оризът и зелето се запече.

По време на печенето прясното зеле със свински късчета се разбърква един-два пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Свинското със зеле стана фантазия!
16.05.2023 21:16