Ордьовър от домати с лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
02/07/2016
"Гостите си можеш да впечатлиш и с вкусен ордьовър от домати и лук, поднесен с фантазия, без да се налага да даваш половината си заплата за калмари "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо638
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука, измиваме и нарязваме на средни парченца. Слагаме в тенджерка, наливаме 2 каф.чашки вода и 3-4 супени лъжици олио

Ръсваме черен пипер и сол на вкус и оставяме да се задушава. През това време измиваме доматите, срязваме по на две половини и настъргваме. Люспите изхвърляме.

Когато лукът омекне и остане на мазнина, ръсваме червен пипер - сладък или лют според вкуса, сипваме настърганите домати, добавяме 2 чаени лъжички захар, нарязани ситно магданоз и девесил.

Варим с периодично разбъркване докато остане на мазнина и прибавяме нарязаните маслини. Поднасяме върху филийки хляб или филийки от франзела.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар