Начин на приготвяне
Измиваме доматите и нарязваме на кръгчета. Гъбите измиваме, почистваме и слагаме да се сварят в подсолена вода с малко оцет и няколко зърна черен пипер.
Когато са готови ги изваждаме от водата, отцеждаме, отделяме няколко гъбки за украса, а другите нарязваме ситно. Лука настъргваме на ситно ренде.
Към лука прибавяме нарязан ситно пресен магданоз, доматеното пюре, малко сол, зехтин и разбъркваме да се получи хомогенна смес. ( Не съм пробвала да разбивам с пасатор, нарязах всичко на ситно, а лукът е настърган ).
Подреждаме доматените кръгчета в порционна чиния. Върху тях разпределяме нарязаните ситно гъби, а отгоре слагаме от соса. Украсяваме с парченца гъбки и листенца зелен магданоз.