Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Друсани бейби картофи със сирене

Друсани бейби картофи със сирене

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4552k2k2k5
Друсани бейби картофи със сирене
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
03/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Меню за обяд 1. Друсани бейби картофки със сирене Забележка Всички поканени трябва да носят изстудена бира"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г пресни
  • сирене - 300 г домашно
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 к.л.
  • масло - 20 г
  • олио - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре и се сотират за няколко минути в завряла вода. Около 5 минути са достатъчни. Изцеждат се и се слагат да се запържат в мазнината. Сиренето се нарязва на кубчета.

Когато картофите се изпържат се слагат в голяма купа или тенджера, посипват се със сиренето, нарязания на ситно копър, маслото, накълцания чесън и малко сол.

Съдът се затваря с капак и се разтръсква няколко пъти добре докато всички вкусове се смесят. Ястието се оставя задушено за 2-3 минути, след което се сервира топло и ароматно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: