Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пица от кайма с гъби, царевица и кашкавал

Пица от кайма с гъби, царевица и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пица от кайма с гъби, царевица и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Има пици и пици, а има и пица от кайма, която заема специално място в сърцата и стомасите ни"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • чубрица
  • къри
  • черен пипер
  • за гарниране
  • гъби - 3 - 4 бр.
  • маслини - 10 бр. без костилките
  • царевица - 50 г
  • кисели краставички - 1 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • лютеница - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с яйцето, лука и подправките. Разстелете я в намаслена тавичка и запечете за десетина минути на 200 градуса.

Извадете и намажете с лютеницата.

Отгоре наредете нарязаните гъби, краставички, маслини, поръсете с царевицата и върнете във фурната да се допече.

Накрая поръсете с настъргания кашкавал и върнете пицата за няколко минути, колкото да се разтопи.

Пицата от кайма с гъби, царевица и кашкавал е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: