Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното. Разтворете маята в част от топлата вода заедно със захарта.
Изсипете в брашното, прибавете солта и олиото. Замесете средно меко тесто. Оставете го да втаса за час.
В тиган с малко олио запържете лука. Добавете каймата и хубаво я раздробете. След като се позапържи, прибавете подправки на вкус и свалете от котлона. Оставете да се охлади.
Разделете тестото на две-три части (зависи от големината на тавите, с които разполагате).
Намаслете всяка тава и в нея разстелете тесто. Намажете с доматено пюре и разпределете върху всяка от плънката. Нарежете гъбите на полумесеци и ги разпределете върху пиците.
Поръсете с кашкавал и оставете за 10-15 минути да се отпуснат. Печете на 200 градуса около 20 минути.
Пицата с кайма и гъби е готова.