Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Лятна манджа с яйца

Лятна манджа с яйца

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Лятна манджа с яйца
Снимка: Мария Симова
1 / 4
25/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"В летните жеги няма да седим по цял ден в кухнята, затова залагаме на по-лесните за приготвяне и вкусни манджи"

Необходими Продукти

  • лук - 4 глави
  • печени чушки - 6 - 7 бр. зелени
  • доматен сок - 1 литър от пресни домати
  • олио - 50 мл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • яйца - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - за поръсване пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелените чушки на ивици.

Смелете пресни и обелени домати на сок.

Нарежете почистения лук на тънки ивици и го задушете заедно със нарязания чесън в олиото. След като поомекне лукът, прибавете нарязаните чушки и задушете заедно за 2 минути.

Налейте доматения сок и добавете захарта, разбъркайте и варите до леко сгъстяване на ястието.

Оформете четири гнезда в него и чукнете по 1 яйце в тях, посолете на вкус и затворете капака на съда.

Варите така лятната манджа за около 5 минути.

Премахнете лятна манджа с яйца от котлона, поръсете с пресен магданоз и затворете капака да се задуши за около 10 минути, преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

vera avrionova
vera avrionova
Макар да замених зелените чушки с червени и яйцата да не останаха цели като на снимката, манджата стана изключително вкусна. Препоръчвам рецептата!
31.07.2019 15:07
4