Начин на приготвяне
Нарежете обелените чушки на ивици.
Смелете пресни и обелени домати на сок.
Нарежете почистения лук на тънки ивици и го задушете заедно със нарязания чесън в олиото. След като поомекне лукът, прибавете нарязаните чушки и задушете заедно за 2 минути.
Налейте доматения сок и добавете захарта, разбъркайте и варите до леко сгъстяване на ястието.
Оформете четири гнезда в него и чукнете по 1 яйце в тях, посолете на вкус и затворете капака на съда.
Варите така лятната манджа за около 5 минути.
Премахнете лятна манджа с яйца от котлона, поръсете с пресен магданоз и затворете капака да се задуши за около 10 минути, преди сервиране.
Друга подобна рецепта, която препоръчваме да опитате е тази вкусна шакшука.
Коментари