Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Печен зеленчуков сос

Печен зеленчуков сос

Печен зеленчуков сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.

Необходими Продукти

  • домати - 3 бр. червени
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 1/2 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • чер пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се разрязват на две и се подреждат в тавичка, слагат се в загрята фурна и се пекат до готовност.

Охладените зеленчуци се обелват и почистват, слагат се в дълбок съд, добавя се сол и чер пипер и се пасират до гладкост.

Този сос може да използвате при поднасянето на различни ястия с месо, тиквички, патладжани, а защо не и към паста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: