Начин на приготвяне
Предварително си приготвяме формички за мъфини.
Пресяваме брашното и го смесваме с пудрата захар.
Разбиваме жълтъците с кристалната захар и смесваме с прясното мляко.
Смесваме киселото мляко и бакпувера и сипваме при разбития жълтък и разбъркваме хубаво. Прибавяме към тази смес и прясното мляко и настърганата лимонова кора.
Разбиваме белтъците хубаво на гъста пяна.
Смесваме сместа от брашно и пудра захар и тази с яйцата и млякото и разбъркваме много хубаво. Добавяме и цеденото мляко и отново разбъркваме.
Загряваме фурната на 150 градуса.
Сипваме разбитите белтъци в сместа и разбъркваме внимателно, като разбъркването трябва да става с по-широка шпатула и движенията да са от горе надолу.
Сипваме получената смес в готовите формички и внимателно с малка лъжичка гребваме от сладкото и сипваме в средата на тестото на всяка формичка.
Поставяме формичките във фурната и на тази температура печем около 2-3 минути, след което увеличаваме температурата. Така на по-висока температура печем за около още 5 минути.
Отново намаляваме температурата и така печенето продължава още около 10-12 минути или до готовност.
Изпечените бухти оставяме да изстинат във формите и тогава ги изваждаме, за да се запазят пухкави и да не слегнат (ако ги извадим още топли).
По желание може да използвате сладко по Ваш избор.
Много са мекички и вкусни.