Начин на приготвяне
Разбиваме едното яйце и белтъка от другото (жълтъка оставяме за намазване на кифличките преди печене). Към разбитите яйца прибавяме прясно мляко, киселото мляко, разтопеното краве масло, натрошеното сирене, сол, захар, куркума и суха мая.
Разбъркваме добре и с брашно (тип 450) , колкото поеме, замесваме тесто. Оставяме на топло да втаса (може и във фурна на 50 градуса). Втасалото тесто разделяме на 6 еднакви топки. Разтегляме с ръце на кори или разточваме с точилка.
Намазваме с разтопено краве масло цялата кора (с четка) и редим една върху друга по три кори, като всяка намазваме с мазнина.
Така наредените кори навиваме на рула. Нарязваме рулата на еднакви парчета и слагаме в намазани с мазнина формички за мъфини.
Отгоре мажем всяка соленка с жълтък и поръсваме със сусам.
Печем солените кифлички в нагрята на 170-180 градуса фурна до готовност (не е необходимо да втасват отново преди печене).
Ако рецептата ти допада, опитай и нашите солени мъфини или тези домашни мъфини със сирене.
Коментари