Начин на приготвяне
Замесваме тесто, като смесваме прясно мляко, кисело мляко, вода, разтопено краве масло, сол, захар , разбито едно яйце и мая. Разбъркваме добре.
Добавяме постепенно брашно, колкото е необходимо, и замесваме еластично тесто. Оставяме да втаса. Готовото тесто отново леко замесваме (ръсим малко брашно, ако лепне). Правим тестото на равни топки, всяка разточваме на кора.
Намазваме леко с разбито яйце - с четка се намазва лесно и също така намазваме с мазнина (смес от олио, масло и мас ). Поръсваме натрошено сирене и навиваме на руло.Леко усукваме като фитил и подреждаме в тавичка като навита баница.Така с всички кори.
Подредената баница намазваме с мазнина и оставяме да втаса. Преди печене мажем с разбито прясно яйце и изпичаме във фурна на 180 градуса до златисто.
Коментари