Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата с водата, солта и оцета, пресява се брашното и се прави кладенче в средата. Добавя се по малко от сместа и се меси до получаване на меко тесто. Тестото се разделя на 6 топки и всяка една топка се измесва поотделно.
Топките се намазват с мазнина и се оставят да престоят 30 минути, за да отпочинат. Върху добре набрашнен плот сложете сложете една топка, разточете с точилка и след това я пренесете върху покривка. Тестото се тегли до получаване на много тънка кора – трябва да прозира.
Изрежете краищата на кората, поръсете с мазнина и сложете от плънката – предварително разбитите 4 яйца със сиренето. С помощта на покривката навийте на руло. Първото руло се навива на охлюв и се слага в средата на намазнена тава.
Останалите рула се навиват около него. Готовата баница се залива с разтопено масло и се пече в умерено загрята фурна до готовност.
Ако в изпечената баница има повече мазнина, просто я излейте от тавата, поръсете баничката с вода и завийте с чиста кърпа.