Жаба в гьол

Жаба в гьол
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Интересно заглавие, зад което се крие вкусно и лесно за приготвяне ястие"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 4 бр.
  • сирене - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • олио - 1 с л
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 120 г
  • сода за хляб - 1 щипка
  • масло - 1 с.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се кренвиршите и се нареждат в намазана с олио продълговата форма за кекс. Печем във загрята фурна за 10 минути.

Приготвя се заливка от разбити яйца, прясно мляко, брашно, сода, сол, натрошено сирене. Изваждаме и заливаме леко запечените кренвирши. Връща се във фурната, печем още 30 минути, като към края се намаляват градусите.

Поднасяме със салата според сезона! Идеята е от една кулинарна група с малки промени от мен. Впечатли ме името на това ястие много е забавно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: