Начин на приготвяне
За приготвянето на блатовете: Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, постепенно се добавя пресятото брашно и ванилената захар, сместа се изсипва във форма с диаметър 30 см и се пече за 7-8 мин. на 160 градуса.
Готовият блат се обръща върху хартия за печене и се оставя да се охлади (приготвят се 3 блата, изброените продукти са за един блат).
Пудингът ванилия се приготвя според указанието на опаковката, добавя се сладкарската сметана и маскарпонето и се разбива на пухкав крем, добавя се шоколадът, натрошен на парченца.
За кафявия крем: Приготвя се пудингът според указанието на опаковката, добавя се маскарпонето и сметаната и се разбива на крем, добавя се шоколадът натрошен на парчета.
За сиропа: Слагат се водата и захарта на котлона и се варят около 3-4 минути, добавя се ванилената захар и се сваля, оставя се леко да се охлади.
Сглобяване на тортата: Слага се блатът, сиропира се леко с топлия сироп, намазва се с белия крем, натрошават се половината от бисквитките Орео, слага се вторият блат, сиропира се, намазва се с кафявия крем и се натрошават останалите бисквитки и се слага третият блат, покрива се със свежо фолио и се оставя за 2 часа в хладилник.
Готовата торта се измазва с разбитата сладкарска сметана, смесена с квасената сметана, и се декорира по желание. Аз съм използвала гелови сладкарски бои, какаови бисквити и пластмасови играчки.