Сладкиш с ябълки и орехи

Сладкиш с ябълки и орехи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1 бр. сладкиш

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. пресни
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 к.ч. смлени
  • зехтин - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. пакетче
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 2 - 3 бр. големи
  • брашно - колкото е необходимо за гъсто кейково тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, докато стане пухкав крем. Прибавяме смлените ситно орехови ядки, бакпулвера и една каф. чашка зехтин.

Постепенно прибавяме брашно, докато се получи гъсто кейково тесто.

Белим ябълките , почистваме от семената и нарязваме на малки кубчета. Прибавяме към кейковото тесто с леко разбъркване.

Изсипваме сместа в подходяща форма, покрита с хартия за печене и намазана с мазнина. Слагаме сладкиша да се пече на 180 градуса в предварително затоплена фурна до готовност.

Проверяваме дали е изпечен с клечица. Готовия сладкиш може да поръсим с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: