Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Холандски сладкиш с ябълки, орехи и канела

Холандски сладкиш с ябълки, орехи и канела

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Холандски сладкиш с ябълки, орехи и канела
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Никога един ябълков сладкиш не може да се окаже излишен"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • краве масло - около 100 г меко
  • сол
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • топинг
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 60 г
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата, с която мерих продуктите, е 150 мл.

Смесете в голяма купа содата, бакпулвера, брашното, канелата, солта. В отделен съд разбийте краве маслото и двата вида захар.

Добавете едно след друго яйцата в масления крем. Добавете на части прясното мляко, после и сухите съставки за плодовия сладкиш.

Ябълките обелете и нарежете на парченца. Добавете към сместа и я изсипете във форма за печене 24 см, постлана с хартия за печене.

Поръсете апетитния ябълков сладкиш със смес от канела, кафява захар и орехи. Печете за половин час на 180 градуса.

След като холандския сладкиш с ябълки, орехи и канела изстине, го нарежете и си хапнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: