Малинова мус-торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Малинова мус-торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • малини - 250 г
  • пудра захар - 125 г
  • кисело мляко - 180 г
  • желатин - 15 г
  • сметана - 500 мл сладкалска
  • блат - 1 бр., готов
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • малини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме киселото мляко на стайна температура и към него добавяме захарта и лимоновия сок, разбъркваме и прибавяме предварително разтворения желатин.

Към сместа добавяме предварително пасираните малини и разбитата сметана, леко охлаждаме муса.

Разрязваме блата на две и в тортена форма редим блат, покриваме с мус, пак блат и завършваме с мус.

Охлаждаме тортата във фризер за 30 минути, украсяваме с пресни малини и съхраняваме в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: