Начин на приготвяне
Вчерашният ден ми беше от онези, в които знаеш, че ти предстои да свършиш нещо неприятно, което ти носи негативни емоции, но няма как да го избегнеш. Винаги след такива моменти правя нещо сладко, много сладко. Не знам защо, но това някак отмива неприятните чувства, които се е наложило да изпитам и преодолея.
И сега ви предлагам резултатът от тази психотерапевтична кулинарна дейност - Шарен кекс с рикота.
Имах в хладилника една кутийка рикота с почти изтекъл срок на годност, която а днес да използвам, а утре. Дойде ѝ времето.
Аз не бих нарекла това печиво кекс. Не се ползва набухвател, става нещо като фъч с чийзкейк жилка. Много се хареса вкъщи и моите хора добре си похапнаха на закуска.
Единственото, което промених, е количеството захар - намалих го малко и използвах смляна в блендера кафява захар за какаовата част на кекса.
Пробвайте - изключително лесен е за направа и е нещо доста по-различно от нашите кексове.
Разбийте съставките за кексовата смес, като ги добавяте в посочения ред. Сипете сместа в продълговата форма, предварително облепена с намазнена хартия за печене.
Разбъркайте и съставките за рикотата, сипете в какаовата смес във формата и с помощта на шишче разбъркайте леко. Загладете сладкиша и го сложете да се пече за 45 минути на 180 градуса.
Източник: 24kitchen
Коментари