Салата от карфиол с магданоз

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126466436527
10/07/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 424
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • оцет - 1 - 2 с.л. ябълков по вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиола почистваме и измиваме. Накъсваме на розички. В тенджера наливаме вода, посоляваме и леко подкиселяваме с оцет.

Като заври водата, пущаме розичките от карфиол и варим до готовност. Свареният карфиол изваждаме от водата и оставяме да се отцеди в гевгир или голяма цедка.

През това време приготвяме дресинг, като смесваме зехтина, оцета , сол и черен пипер на вкус. Разбиваме добре.

Пресния магданоз попарваме за кратко във вряла вода и скълцваме ситно. Смесваме с отцедените розички карфиол и сипваме салата в чиния. Поливаме с приготвяния дресинг.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар