Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос от патладжан и гъби

Сос от патладжан и гъби

Сос от патладжан и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • домати - 4 бр.
  • бульон - 1 бр. кубче зеленчуков
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 250 - 300 г пресни печурки
  • чесън - 2 скилидки
  • джоджен - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме патладжаните и белим. Нарязваме на ситно.

Доматите белим и нарязваме на ситно. В тенджера смесваме нарязаните домати и патладжани. Наливаме 1 и 1/2 чаена чаша вода и прибавяме натрошен зеленчуков бульон. Варим до сгъстяваме.

През това време отделно в олио на вкус запържваме почистения и нарязан ситно лук (може и настърган), почистените и нарязани ситно гъби и пасираните скилидки чесън.

Получената запръжка прибавяме към соса от патладжан. Подправяме с джоджен на вкус.

Сосът е много подходящ за месни ястия .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: