Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с патладжан, гъби и тиквички

Ориз с патладжан, гъби и тиквички

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Ориз с патладжан, гъби и тиквички
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • ориз - около 2 ч.ч.
  • гъби - 300 грама
  • патладжани - 1 бр., небелен
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • пиперки - 1/2 бр.
  • домати - 150 грама нарязани, от консерва, по желание
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива, обелва и нарязва на хапки. Патладжанът се измива и нарязва, но не се посолява да се изцеди. Морковът се измива и нарязва. Пиперката също се измива и нарязва. Гъбите се почистват, махат им се пънчетата и се нарязват на три или на четири, ако са по-големи.

В тенджера се пълни вода и се слага на котлона да заври. През това време оризът се измива. Когато водата заври, се прибавя оризът и се внимава да не залепне.

Когато оризът започне да се надува, се прибавят морковът, пиперката и гъбите. След като поомекнат гъбите, се добавя патладжанът, а когато той поомекне - тиквичките.

Когато всичко е почти готово, се слагат доматите, по желание, и подправките на вкус.

Бележка: В края не трябва всичката вода да е попита или да се е изпарила.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Изглежда вкусно.
17.04.2016 11:34