Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени зеленчуци»Мариновани зеленчуци на грил тиган

Мариновани зеленчуци на грил тиган

Мариновани зеленчуци на грил тиган
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Обожаваме гарнитурата от мариновани зеленчуци, печени на грил"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • за марината
  • оцет - 30 мл
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се нарязва на жулиени и се слага на в тигана, след това се добавя кромидът, нарязан на шайби, тиквичката, нарязана на колелца, чушките.

Налива се 50 мл вода и се слага сол, похлупват се с капак и се оставят да омекнат.

Оцетът, олиото и малко вода се слагат на котлона и се варят 2 мин. слага се сол и се сваля.

Готовите изпечени зеленчуци се подреждат в чиния, поръсват се с чесъна нарязан на дребно и се заливат с топлата марина. Поръсват се с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: