Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Задушен в масло грах

Задушен в масло грах

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Задушен в масло грах
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Вкусно, ароматно и галещо небцето ястие от задушен в масло грах"

Необходими Продукти

  • грах - 400 г (пресен или замразен)
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л
  • шалот - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • мента - 4 с.л, ситно нарязана
  • черен пипер
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган с похлупак се загрява маслото с олиото. В него се запържва до прозрачност наситнения шалот и се добавя грахът.

Запържва се за кратко, добавят се наситнените скилидки чесън и малко вода.

Захлупва се с капака, като от време на време се отваря и се разбърква и се добавя по малко вода, ако е необходимо.

След около 15 минути се добавя наситнените листа мента, сол и черен пипер.

Разбърква се и се поднася в затоплена чиния с лъжичка масло и стрък мента.

Грахът с масло може да се поднесе и като гарнитура към ястия с месо, както и като топла салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariya Mariela
Mariya Mariela
Страхотно се получи!
09.06.2020 23:31
1