Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Запеканки»Яйца върху сос от кайма и домат

Яйца върху сос от кайма и домат

Яйца върху сос от кайма и домат2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • жълтъци - 2 бр. пресни
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • сол
  • червен пипер - 1 щипка
  • кайма - 500 г телешка
  • гъби - 200 г
  • олио - 3 супени лъжици
  • домати - 1 - 2 бр
  • /undefined
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме целите яйца по-твърдо. Разрязваме на две дължини. Изваждаме жълтъците в отделен съд и към тях прибавяме суровите два жълтъка, пасираните скилидки чесън и нарязан ситно магданоз.

Гъбите сваряваме и нарязваме ситно. Прибавяме и тях към жълтъците с щипка сол и щипка червен пипер. Разбъркваме сместа и пълним с нея половинките от сварените белтъци.

В тиганче задушаваме телешката кайма с 3 супени лъжици олио и малко вода и като си промени цвета и остане на мазнина, прибавяме настърган домат и чубрица на вкус.

Изсипваме сместа в тавичка и отгоре нареждаме напълнените белтъци . Печем в загрята фурна няколко минути до готовност - приблизително 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: