Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с кайма и домат

Пълнени тиквички с кайма и домат

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Пълнени тиквички с кайма и домат
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
18/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Любимият ни летен специалитет - лесно се приготвя и става толкова вкусен, че е сред най-честите гости на трапезата ни"

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 малки
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава малка
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • универсална подправка
  • магданоз
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките, отрязваме двете им крайчета. Всяка тиквичка отрязваме по дължина на две и издълбаваме с помощта на нож и малка лъжичка.

Издълбаната част я нарязваме на ситно с нощ и я поставяме в дълбок тиган с олио да се задуши, прибавяме нарязания лук на ситно и каймата с подправките.

Разбъркваме всички продукти, за да се смесят добре. Запържваме до готовност. В тавичка нареждаме тиквичките, посоляваме ги от вътрешната страна с универсална подправка. С лъжица пълним тиквичките с плънката.

Домата нарязваме на тънки колелца и нареждаме върху плънката. Слагаме да се пекат тиквичките. В тавичката наливаме 1 чаша вода, капваме няколко капки олио и сол, за да могат да се овкусят и отвън тиквичките.

Пекат се в умерена фурна около 30 минути. Готовите тиквички поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до получаване на приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: