Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто от цвекло

Песто от цвекло

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Песто от цвекло
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Да видите, че пестото не е задължително да е зелено"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет - 1/2 к.л.
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка смлян
  • орехи - 10 г
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/4 к.л.
  • копър - 1 ч.л. за поръсване
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се увива във фолио и се пече на фурна 50 минути. Оставя се във фолиото да изстине, като същевременно доомеква. След като изстине, се отваря фолиото и цвеклото се бели.

Всичките съставки се слагат в купа, като цвеклото се разрязва на 4 парчета, за да се улесни работата на пасатора.

Пасира се до гладка консистенция.

Подходяща разядка е, поднесена върху сухар или брускети. При поднасяне поръсете с пресен копър, нарязан на ситно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: