Начин на приготвяне
Накълцайте ситно лука и го запържете с каймата, доматеното пюре и подправки на вкус.
Сварете картофите, пюрирайте ги, объркайте ги с 2 яйца, брашно и сол. Трябва да се получи картофено тесто, което се разточва тънко върху набрашнен плот и от него се изрязват четен брой кръгчета с големината на желаните кюфтета (около 30-32 бр.)
Разпределете в средата на половината от каймата и покрийте с останалите кръгчета. Пригответе гъсто, но течно тесто от другите 2 яйца, брашно, сол и малко вода.
Всяко кюфте се овалва в палачинковото тесто и галета и се пуска да се изпържи в обилно количество мазнина.
Поднесете кюфтетата по царски с настърган кашкавал преди поднасяне.
Коментари
Нека някой който е пробвал рецептата да даде мнение :)