Двуцветен кекс с кайсии и карамел

12/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"Баба има 3 кайсиеви дръвчета в градината и обеща цяло лято да ни прави подобни вкусотии "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 284
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разделят от жълтъците. Разбиват се на сняг. Добавя се захарта на тънка струя. Прибавят се жълтъците един по един. Накрая се прибавя брашното с бакпулвера. Разбърква се добре и сместа се разделя на две части. Към едната се добавя какаото и се разбърква.

За карамела се сипва захарта в тенджера. Като започне да се карамелизира, се добавя маслото и се разбърква. Намазва се по страните с масло кексова форма. Изсипва се карамелът и се оставя да се втвърди.

Подреждат се половинки кайсии с рязаното на долу. Започнете да сипвате от двете смеси, като ги редувате - бяла с кафява. Фурната се загрява на 190 градуса и сладкишът се пече около 25-30 минути (проверявайте с клечка за зъби).

Изважда се от фурната и още топъл се обръща върху чинията за сервиране. По желание се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар