Пресни картофи с млечен сос

13/07/2016
"Раз-два и сосчето е готово, после поливаме картофките и изяждаме с апетит "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо889
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се обелените картофи и морковът в подсолена вода. Отцеждат се и нареждаме в чиния, нарязани на едри парченца или на кръгчета.

В тиган се загрява маслото, дърпа се от огъня и сипваме пресовани скилидки чесън и червения пипер. Разбърква се добре.

Връща се за една минута на котлона, да не изгори и да горчи. Сваля се и разбъркваме с киселото мляко на сос. Заливат се картофките и морковът.

Поднасяме с клонка магданоз. Прекрасно предястие или за основно - вие си решавате.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар