Готвено телешко месо с бамя

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
13/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 318
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки.

Лука почистваме и нарязваме едро. Бамята измиваме, почистваме от дръжките (трябва да използваме прясна бамя). Слагаме бамята в студена вода, добавяме 1 лъжица сол и 2 лъжици оцет и оставяме да престои 30 минути.

През това време в олиото запържваме леко телешкото и прибавяме лука. Наливаме малко водичка и като останат на мазнина и лукът омекне, прибавяме червения пипер и ръсваме брашното. Наливаме 2 чаени чаши топла вода и посоляваме на вкус. Варим на тих огън.

След приблизително 20 минути прибавяме отцедената от водата бамя. При необходимост доливаме малко топла вода и продължаваме варенето още няколко минути приблизително 30 минути.

Прибавяме обелени и нарязани ситно домати. Варим ястието до готовност, трябва да остане почти на мазнина.

Преди да снемем от котлона, поръсваме с нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар