Телешки таскебап

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешки таскебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"И вие ли огладняхте само като чухте телешки таскебап?"

Необходими Продукти

  • телешко месо - около 1 кг без кост
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 4 глави кромид
  • домати - 2 с.л. пюре
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • телешки бульон - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете свежо и младо парче телешко месо. Ако използвате от по-старо животни, не е лоша идея да го сварите за 30 минути в тенджера под налягане или докато омекне.

Нарежете месото на късове и го запържете равномерно в олиото, след което добавете накълцания кромид лук.

След като омекне, добавете доматеното пюре, изчакайте да се позапържи и добавете брашното към таскебапа.

След 1-2 минути сипете червения пипер и залейте с горещия бульон от варенето на месото.

Добавете сол на вкус, кимион и черен пипер.

Оставете да къкри до готовност телешкият кебап.

Поднесете телешкия таскебап с накълцан пресен магданоз и гарнитура от ориз със зеленчуци.

Ако често готвите телешко, препоръчваме също да опитате нашите рецепти за винен кебап и телешко особуко - все рецепти, които очароват с вкуса си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
515
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Силвия Маринова
Силвия Маринова
Прекрасна рецепта,направо си облизахме пръстите :)
20.01.2017 08:41
1
Силвия Маринова
Силвия Маринова
Уникален вкус :)
19.01.2017 20:00
1