Бухти с кайсии

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Бухти с кайсии
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
13/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Поръсете тези бухтички с кайсии с малко пудра захар, добавете топка ванилов сладолед и ги хапнете с удоволствие и усмивка"

Необходими Продукти

  • кайсии - 1 кг пресни (15 - 20 бр)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 20 г краве
  • мая - 1/4 кубче прясна
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1/2 к.л.
  • яйце - 1 бр. прясно
  • ванилия - 1 бр. пакетче
  • олио - за пържене
  • сладолед - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото, като към прясното мляко, прибавяме разтопеното масло, прясна мая, сол, захар, едно разбито яйце и една ванилия. Разбъркваме хубаво и постепенно сипваме брашно с непрекъснато разбъркване, да се получи тесто , малко по-гъсто от боза.

Оставяме тестото на стайна температура да втаса за приблизително 30-40 минути. Кайсиите измиваме, подсушаваме, срязваме на две и махаме костилките.

В олио с умерена температура изпържваме бухтите, като всяко парченце кайсия, топваме хубаво в тестото и пържим.

Бухтичките трябва да станат златисти от всички страни и изваждаме от олиото върху хартия, да се отдели излишната мазнина. Може да поръсим с пудра захар.

Поднасяме кайсиевите бухтички със сладолед. Получава се прекрасен баланс между киселичкия вкус на кайсиите и сладостта на сладоледа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: