Начин на приготвяне
Приготвяме плънката, като белим и нарязваме лука на ситно.
Свареното цвекло нарязваме на малки кубчета, а морковите белим и настъргваме на едро ренде. В олио и малко вода задушаваме нарязания лук, настърганите моркови и кубчетата червено цвекло. Като останат на мазнина, прибавяме измития ориз, черен пипер и сол на вкус. Добавяме и нарязан ситно пресен магданоз.
Наливаме три чаени чаши топла вода и варим до готовност - зеленчуците и оризът да са сварени и оризът да е поел водата при готвене.
На чушките изрязваме дръжките (запазваме, за да използваме за капачета), почистваме от семената.
Напълваме чушките с плънката и слагаме дръжките като капачета. Печем в загрята фурна в тавичка с мазнина или изпържваме, но при пържене трябва да се похлупва тигана с капак, защото доста пръскат.
Поднасяме чушките поръсени с пресен магданоз и със салата от домати.
Коментари