Начин на приготвяне
Тиквичката се настъргва на едро ренде и се посолява. Оставяме да се отцеди. Смесваме я с яйцата, брашното, сол на вкус, черен пипер, ситно нарязан копър, магданоз и 1 с.л. олио. Разбърква се добре.
В намаслена тава и поръсена с царевично брашно сипваме сместа от тиквички и се заравнява. Може да се сипе и върху хартия за печене, но аз не го направих.
Отгоре се нареждат кръгчета домати, кръгчета чушка, лук на полумесеци, парченца маслинки. Поръсвам с риган и печем в загрята фурна 180 градуса за 15 минути.
Изваждам пицата, поръсваме с настръган кашкавал и запичаме до златисто за кашкавала. Охладена се нарязва и сервира.
Пицата е страхотна, а може да импровизирате с плънката.
PS: Рецептата е на Красимира Янева
Коментари